Наливайченко: До нагнітання ситуації навколо НБУ причетні агенти спецслужб Росії та "помийні" банки


Служба безпеки України перехопила циркуляри терористам "ДНР" щодо роздмухування ситуації навколо Нацбанку та інших урядових установ України.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко, - передає "Еспресо.TV".

Він зазначив, що в цих циркулярах терористи даються чіткі інструкції, як діяти і перед ким звітувати. Згідно з документами, наймаються окремі провокатори, які приєднуються до "акцій протесту".

"Ці циркуляри стосуються двох моментів. Перше – це залучення агентів спецслужб Росії в банківських установах України. Такі особи через циркуляри будуть висилатися і зараз висилаються. Друге – залучення всіх тих банківських установ, які за рішенням чи то Нацбанку, чи то Держфінмоніторингу, чи інших контролюючих органів нашої держави прибираються з ринку..." - розповів Наливайченко.

Він також повідомив, що до нагнітання ситуації навколо НБУ причетний один із ліквідованих столичних комерційних банків Києва - так звана "помийка".

"Він розкрав із Фонду гарантування вкладів фізичних осіб 3,6 млрд грн, цинічно його керівництво наймає так званих протестувальників, збурює ситуацію і доводить її...  в тому числі до подій, які вчора мати місце у Києві", - повідомив глава СБУ.