Наливайченко назвав три цілі "гумконвою" Путіна в Україні


Вантажівки з так званим "гуманітарним вантажем" в'їхали на територію України задля трьох цілей: поповнення транспортної інфраструктури, перевезення військового озброєння та вивезення загиблих

Про це під час брифінгу у п’ятницю повідомив журналістам голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, передає Еспресо.TV з посиланням на УНН.

"Угруповання терористів Козіцина, угрупування терористів Безлєра та інших чекають на ці вантажі для того, щоб висипати крупу і всі інші продукти собі в підвали і склади. А ці вантажівки використовуватиметься по-перше для перевезення знаряддя та озброєнь. Після вдалих дій наших військових терористам катастрофічно не вистачає насамперед транспортної інфраструктури. Для чого ці тягачі і планується використати", - сказав глава СБУ.

"По-друге, оскільки це військові тягачі планується перевезення артилерії : мінометів та іншого важкого озброєння. Третє - ці тягачі разом з конвойними про яких я згадував, планують перевезення вбитих тіл приховано з нашої території і будемо відслідковувати куди саме", - повідомив Наливайченко.

Як повідомлялось раніше, сьогодні так званий "гуманітарний конвой Путіна"без дозволу української сторони в'їхав на територію України в районі пункту пропуску "Ізварине". Наразі "конвой" рухається в напрямку Луганська у супроводі терористів ЛНР. Міжнародний Червоний хрест офіційно заявив, що не супроводжує вантаж.

В РНБО повідомили, що в бік українського кордону рухається 90 вантажівок з російським «гумвантажем».

За повідомленнями ЗМІ, на українську території вже прорвалось 130 вантажівок з російською "гуманітаркою".