Нардеп від Прикарпаття Роман Чернега : Влада продовжує свою політику «Не почути кожного»


Сьогодні народні депутати ухвалили держбюджет на 2014 рік. За проголосували 249 народних обранців.

Кореспондент «Бліц-Інфо» з’ясував у народних депутатів від Івано-Франківщини їхнє ставлення та оцінку до прийнятого документу.

На думку, Романа Чернеги,  прийнятий документ є нелегітимний.

«Перше – процедура у який спосіб приймався бюджет абсолютно на сьогоднішній день не відповідає Конституції України і регламенту Верховної Ради. Тобто вже в апріорі бюджет, на нашу думку, такий який не відповідає чинному законодавству і є нелегітимний», - зауважив Чернега.

Що стосується самого бюджету, на думку, пана Чернеги, він неправомірний і в такий спосіб влада завбачливо готується, щоб в подальшому  уникати будь-яких форм відповідальності.

«Друге, що стосується самого закону, до бюджету не враховані жодні пропозиції,  і ті які подавалися партією УДАР. Той об’єм коштів, який іде на медицину освіту культуру та інші соціальні речі на сьогоднішній день абсолютно не правомірний. Зокрема по відношенню до тих коштів, які виділяються на правоохоронні органи. На сьогоднішній день ми бачимо зменшення соціальних напрямків бюджету в кілька разів в той же час, коли кошти на правоохоронні органи в кілька разів збільшують. Таким чином влада продовжує свою політику «Не почути кожного», щоб таким чином державний бюджет розперезався  за допомогою міліції аби уникати будь-яких форм відповідальності», - резюмував Роман Чернега.