Нардеп від Прикарпаття Василь Гладій: Це не бюджет, а фінансовий документ для того, щоб кінцево «роздерибанити» країну


Сьогодні народні депутати ухвалили держбюджет на 2014 рік. За проголосували 249 народних обранців.

Кореспондент «Бліц-Інфо» запитав у народних депутатів від Івано-Франківщини їхнє ставлення, оцінку до прийнятого документу.

На думку Василя Гладія, даний документ не можна назвати «державним бюджетом».

«Держбюджет має слугувати для всього народу. А  цей фінансовий документ, і так як він був сформований та проголосований, найгірший за всі роки незалежності. Про це можна говорити дуже багато конкретними цифрами. Починаючи від того, що найбільше коштів виділяють на утримання так званих «правоохоронних органів». Це Служба Безпеки, Генпрокуратура, особливо Міністерство Внутрішніх Справ, суди і так далі. Варто зауважити, що є й зовсім незрозумілі розподілення коштів. До прикладу, Євро ми проводили у 2012, а в так званому «Бюджеті» на 2014 рік ми продовжуємо його фінансувати. Якщо не помиляюсь, на Євро закладено 1 мільярд 700 мільйонів. Близько 14 мільярдів передбачається так званим "вугільним баронам". Це просто гроші, які будуть розкрадені. І таких прикладів можна приводити дуже багато», - каже Гладій .

Народний обранець зазначає, що натомість вирішили зекономити на дітях.

«До прикладу, щоб закінчити будівництво комплексу дитлікарні «Охмадит», про яку так багато говорять, потрібно 750 мільйонів гривень. Знаєте скільки передбачено? Нуль! Інші приклади: реабілітація дітей. Якщо порівнювати тільки з минулим роком, то це в рази менше. Наприклад, через Міністерство соціальної політики для дітей, хворих на ДЦП минулого року було передбачено 50 мільйонів гривень, а цього року 675 тисяч гривень. І таких прикладів можна приводити десятки. По освіті, в минулому, поганому 2013 році на розвиток і модернізацію навчальних закладів  передбачалось 518 мільйонів, цього року – 67 мільйонів. На жаль, таких прикладів можу привести дуже багато. Тому це не бюджет, а фінансовий документ, який вони прийняли для того, щоб кінцево «роздерибанити» країну. Це такий корупційний документ, який направлений для збагачення олігархів верхівки», - вважає Василь Гладій.