НАТО назвало прорив російської гуманітарної колони в Україну "ганебним порушенням"


Генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен засудив в'їзд російського конвою до України без згоди української влади і без участі Міжнародного комітету Червоного Хреста.

"Це ганебне порушення міжнародних зобов'язань Росії, включно з тими, які вона взяла на себе нещодавно у Берліні та Женеві, і подальше порушення суверенітету України з боку Росії. Це може лише поглибити кризу у регіоні, яку сама ж Росія створила і продовжує підтримувати", - йдеться у його заяві, передає Еспресо.TV з посиланням на ВВС Україна.

За словами генсека НАТО, ігнорування міжнародних гуманітарних принципів порушує подальші питання про те, що є справжньою метою конвою: допомога цивільним чи поповнення запасів збройних сепаратистів.

Він також зазначив, що подібна поведінка Росії може призвести лише до подальшої її ізоляції.

Нагадаємо, сьогодні російські вантажівки з гуманітарною допомогоюперетнули кордон без дозволу. Високопосадовці у Києві звинуватили Росію у "вторгненні" в Україну. Зазначається, що колону із гумконвоєм супроводжують російські десантники.

Президент України Петро Порошенко висловив стурбованість ситуацією навколо російського "гумконвою", який прорвався на українську територію і закликав Росію повернути ситуацію з "гумвантажем" у правове поле.