Навіщо Путін займається мазохізмом в ООН


Скликане Росією екстрене засідання Радбезу ООН очікувано завершилось для Москви черговою ганьбою

Пише Ділова столиця

Росія забажала зібрати екстрене засідання ООН по Україні. Востаннє на вимогу РФ Радбез терміново збирався 2 травня. Тоді росіяни хотіли довести, що Україна не має права наводити лад на власній території, бо, бачте, їм не сподобалася АТО тоді ще в районі Слов'янська. Нині це місто, разом із ним і переважна більшість території Донеччини і Луганщини, вже очищені від російських терористів. А Москва все ніяк не заспокоїться.

Цієї ночі Віталій Чуркін розповідав, що його країна за введення "гуманітарних конвоїв" на українські землі Донбасу. У світі добре розуміють, що це за "гуманітарні конвої" і яку гуманітарку вони привезуть: ПЗРК, бетеери, "буки", танки."Парадоксально, що Росія скликає обговорення гуманітарної кризи, яку вона ж і створила. Саме дії сепаратистів призводять до погіршення ситуації в Луганську й Донецьку, туди, де немає сепаратистів, люди повертаються", - відповів на пропозиції Чуркіна представник Великобританії.

То ж, навіщо було збирати Радбез ООН, якщо наперед було зрозуміло, що все закінчиться черговою ганьбою РФ та її Чуркіна? По-перше, поставивши на кордонах з Україною більше 40 тисяч "м'яса", десятки танків і літаків, Росія намагається прикрити власну дупу фіговим листком оонівських засідань. Мовляв, ми ж попереджали, а ви не захотіли скористатися пропозицією про "конвої". Нам нічого не лишалося, як приперти "гуманітарку" без дозволу. Світ скаже: це не допомога, а пряма агресія. На що Чуркін знову включить дурника, так як він це вміє робити і відповість: так ми ж використали всі можливості. Це ООН винна, а ми тут ні до чого. Після чуркінського "конфузу" з пасажирським літаком навряд чи варто очікувати від цієї людини іншої поведінки. Звісно, рішення прийматиме не Чуркін, а Путін. Звідси припущення, щонічний Радбез скликався росіянами для свого головного глядача. Аби він отримав порцію адреналіну від того, як в ООН вовтузять його кишенькового Чуркіна. І нарешті віддав наказ розпочати війну. Себто, "надання гуманітарної допомоги".

По-друге, вочевидь Путін на роздоріжжі - активізувати агресію означає зіграти в російську рулетку, відступити - від слабака відвернуться накручені пропагандою росіяни. У тому, що у Кремлі рішення про вторгнення вже прийняте, і давно, мало хто сумнівається. Але поки його немає, а отже Путін вагається. Чи відступиться від свого плану? Якщо у першому акті вистави на стіні висить гвинтівка, то в останньому вона вистрілить. А тут не гвинтівка, а ціла армада на кордонах. До того ж її кількість зростає. Поки все це стоїть виключно для психологічного тиску. Чи рушить після чергового провалу РФ на Радбезі? Та його і збирали для провалу, щоб показати росіянам нову серію агітаційного кіно "Нас ніхто не любить". Це просто відтягування часу. Бо і Путіну і хочеться, і піджилки трясуться.