Навіть франківський безпритульний пес чекає на підтримку від ЄС


Минулого року міськрада вирішила створити комунальний притулок для чотирилапих безхатченків та виділила земельну ділянку КП «Полігон-ТВП» у Хриплині.

Івано-Франківськ разом із Луцьком та Львовом брали участь у грантовій програмі Транскордонної співпраці на отримання коштів для створення притулку. Тож гроші в сумі 70 тис. грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації надав Європейський союз.

Та цих ресурсів виявилося не достатньо, оскільки фірми, що займаються виготовленням проектно-кошторисної документації «просили» від 130 тис. грн. Проблема також полягала в тому, що в ціну документу закладено ПДВ, а Європа його не визнає. 

Дилему мали вирішити до кінця 2013 року, інакше ЄС відмовився б від фінансування.

Як розповів кореспондентові «Бліц-Інфо» начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Богдан Білик, проектно-кошторисну документацію таки виготовили, виконавцем виступило управління архітектури. Тепер потрібно знайти інвестора для будівництва притулку. Необхідна сума коливається від 3 мільйонів гривень і вище.

Директор КП «Полігон-ТВП» Богдан Тимочко зауважив, що спонсора для цього проекту годі й шукати, адже прибутки в притулку не передбачені. Тож наразі знову очікують грантових коштів від ЄС. Тим паче, Львів уже отримав такий транш.