Найгарячіше зараз під Донецьком і в Широкиному


На Донецькому напрямку в зоні проведення АТО залишається найскладніша обстановка: бойовики порушують мирні домовленості та широко застосовують важке озброєння.

Про це на брифінгу в Києві поінформував речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Донецькому напрямку обстановка залишається найскладнішою. На західних околицях Донецька бойові дії велися на широкій ділянці фронту - від Мар'їнки до Авдіївки. Противник вів вогонь із заборонених видів озброєння щонайменше з трьох різних точок, що добре ілюструє порушення Мінських домовленостей з боку бойовиків", - сказав Лисенко, коментуючи основні події в зоні АТО за минулу добу.

За його словами, запеклі бої вчора цілий день тривали на Маріупольському напрямку - в Широкиному. "Противник вів вогонь із широкого спектру озброєнь, зокрема 120-мм мінометів, 122-мм гармат та танків. Зафіксовано роботу ворожих снайперів", - уточнив речник АП.

У районі Горлівки активність бойовиків зосередилася у східних передмістях Дзержинська - йдеться про населені пункти Кірове, Ленінське та Новгородське, де незаконні збройні формування (НЗФ) вели вогонь по наших позиціях, переважно зі стрілецької зброї, сказав Лисенко.

На Луганському напрямку в цілому режим тиші зберігався - за добу там відбулося декілька перестрілок зі стрілецької зброї. Фактів застосування важкого озброєння з боку НЗФ не зафіксовано, зазначив він.