Названі 7 продуктів, які небезпечно гріти в мікрохвильовці


Гріти їжу в мікрохвильовій печі - це швидко і зручно, робити це можна далеко не з усіма продуктами.

У деяких випадках використовувати СВЧ не тільки не рекомендовано, а й небезпечно як для самої техніки, так і для здоров'я. Редактори uznayvse.ru розбираються, яку їжу не можна гріти у мікрохвильовій печі, і чому, повідомляє Курс з посиланням на Узнай ВСЕ.

Варені яйця

Зварені яйця не можна підігрівати в мікрохвильовій печі - вони в будь-який момент можуть вибухнути. При цьому неважливо, були вони попередньо очищені чи ні. Через високий вміст всередині яєць води при їх підігріві утворюється велика кількість пари, яка і може спровокувати "вибух".

nhf74oiv43_big.jpg

Варені яйця не варто гріти в мікрохвильовці

Рис

Рис в принципі не рекомендується підігрівати повторно - до таких висновків дійшло американське агентство з харчових стандартів. Згідно з результатами їхніх досліджень, в рисі містяться бактерії Bacillus cereus, які при підвищених температурах виробляють шкідливі для організму спори. А результатом споживання підігрітого в мікрохвильовці рису може стати харчове отруєння.

v3god1zz1u_big.jpg

 

Рис може стати шкідливим з використанням СВЧ

Картопля

При підігріві картоплі, крохмаль, що міститься в ньому розпадається, а це тягне за собою відкладення жирів. Процес не є загрозою для життя, але для людей з чутливою системою травлення споживання таких продуктів не рекомендовано.

dyhg5bis5t_big.jpgУ СВЧ крохмаль у складі картоплі розпадається

Оброблені м'ясні продукти

Окислення холестерину, що міститься в оброблених м'ясних продуктах, провокує захворювання серцево-судинної системи. А відбувається цей процес саме при використанні мікрохвильовки. Тому таким способом не рекомендується підігрівати: сосиски; страви, що містять шинку; ковбаси.

bk7nblnw09_big.jpg

 

М'ясні продукти також не рекомендується гріти у мікрохвильовій

При необхідності підігріву оброблених м'ясних продуктів краще використовувати сковороду. Але якщо є можливість не підігрівати сосиски, шинку або ковбаси повторно - слід нею скористатися.

Курка

Курка відрізняється великим вмістом білка, і вже на наступний день після приготування його структура серйозно змінюється. При повторному підігріванні продукт може стати небезпечним. Якщо ж вам необхідно терміново підігріти курку - робіть це протягом тривалого часу за на невеликої температури. В таких умовах зміни структури білка будуть мінімальними.

etpw7wedgl_big.jpgСтруктура курячого білка помітно змінюється

Мед

Мед часто підігрівають в мікрохвильовці не для підвищення температури, а для повернення йому рідкого стану. Однак розігрівати його в СВЧ не варто: розплавлення меду повністю знищує його корисні властивості. Тому якщо для вас важлива користь продукту, споживайте його в натуральному вигляді. В крайньому випадку розтопити мед можна на водяній бані.

ps_u30v6hd_big.jpg
Мед втрачає корисні властивості після контакту з СВЧ

Гриби

Гриби, як і курка, відрізняються великим вмістом білка, який також змінює свою структуру при нагріванні. Споживання розігрітих грибних страв може викликати порушення роботи кишечника навіть у здорової людини. Значно безпечніше вживати даний продукт в холодному вигляді.

_350yuthpz_big.jpg
Гриби, як і курка, можуть завдати шкоди кишечнику після розігрівання в СВЧ

Готувати корисну їжу - це ще не все, що потрібно для здоров'я. Термічна обробка їжі важлива не менше. Саме тому намагайтеся готувати їжу на один раз, і за великої необхідності розігрівати її на плиті або в духовці.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!