Названо найкорисніший чай на сніданок


Більшість фахівців в області здорового харчування сходиться на думці, що сніданок - найголовніший прийом їжі.

Саме від нього залежить загальне самопочуття людини і її працездатність протягом усього дня. Однією з основних складових сніданку по праву вважається чай, пише Країна здоров'я.

На сьогоднішній день існує велика кількість досліджень, які довели користь зеленого чаю. Однак тепер вчені радять звернути увагу і на трав'яний напій з лемонграсу. Він володіє не тільки освіжаючим цитрусовим смаком, але і різними перевагами для здоров'я. У числі його головних бонусів - протизапальні та антимікробні властивості.

Поліпшення роботи мозку

В ході недавнього дослідження фахівці проаналізували вплив лемонграсса на здоров'я мозку. У своєму експерименті вони використовували мишей з амнезією, викликану алкалоїдом скополаміном. Вчені давали трьом групам гризунів 25, 50 або 100 мг екстракту лимонної трави на кілограм ваги, який вводили до використання скополаміну.

Потім вони оцінювали функцію пам'яті, а також вимірювали біомаркери окисного стресу і активність ацетилхолінестерази в мозку. В результаті було виявлено, що лемонграсс покращує пам'ять і загальну функцію органу. На думку вчених, екстракт лимонника може стати альтернативою лікам для лікувань когнітивних дисфункцій.

Поліпшення здоров'я травної системи

Лемонграсс корисний для здоров'я травної системи, оскільки багатий харчовими волокнами. Цей суперпродукт - потужний прибіотик, який допомагає відновити "хороші" бактерії в товстій кишці. Крім того, він містить цитраль - протимікробне з'єднання, яке допомагає знищити «погані» мікроорганізми. Згідно дослідженням, воно вбиває сальмонели і кишкову паличку, які вважаються найпоширенішими причинами гастроентериту. Крім цього, лемонграсс можна використовувати при здутті живота, запорах, судомах, печії і нетравлення.

Захист здоров'я серця

Лемонграсс не тільки корисний для серця, а й містить антиоксиданти, які допомагають знизити ризик серцево-судинних проблем. Крім того, він є хорошим джерелом калію, який, як відомо, регулює кров'яний тиск. «Якщо ви не звикли пити чай з лемонграссу, обмежте його споживання однією чашкою в день. Якщо ви не помічаєте ніякого дискомфорту, не соромтеся пити більше », - радять експерти.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!