Нічна атака росіян: вибухи лунали в кількох областях


Масштабна повітряна тривога лунала уночі сьогодні, 29 травня, на усій території України.

Росія атакувала ракетами та безпілотними літальними апаратами. Повідомлялося про роботу протиповітряної оборони в Києві та області, а також у низці інших регіонів України, пише Стопкор.

Спочатку про роботу ППО заявили влада Київщини та Одеси. Жителів попередили, що в області небезпека застосування ворожих БпЛА.

Також повідомляється про роботу протиповітряної оборони у Вінницькій області.

"Сили оборони в області відпрацьовують повітряні цілі. Залишайтесь в укриттях до кінця повітряної тривоги. Всі служби працюють", – зазначив керівник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

О 03.40 год вибухи пролунали на Хмельнничині.

А до четвертої ранку російські дрони зуміли долетіти до Львівщини, де про роботу ППо також повідомив голова ОВА Максим Козицький.

Наразі відомо, що найбільше постраждала українська столиця. Там уламки збитих ракет впали в декількох районах. Зокрема, за повідомленнями міського голови Віталія Кличка, у Святошинському районі уламки впали на відселену будівлю там виникла пожежа. Також задимлення було у Шевченківському районі та Подільському. В останньому внаслідок падіння уламків, пошкоджений дах одноповерхового приватного будинку.

На щастя у всіх трьох районах постраждалих не виявлено.

У висновку, за повідомленнями від КМДА лише над Київщиною за цю ніч Сили оборони знищили понад 40 повітряних цілей.

"Цією ночі знов були дрони - за попередньою інформацією, ворог застосував баражуючі боєприпаси Shahed. Практично одночасно із атакою БпЛА, з району Каспію ворожі ТУ-95МС здійснили пуски крилатих ракет, ймовірно Х-101/555. Тож атака на столицю була комбінованою, з різних напрямків. Загалом, силами і засобам нашої ППО було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей", – зазначили у КМВА.

Як згодом повідомили в Командуванні Повітряних Сил ЗСУ цього разу ворог випустив до 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з дев’яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс з району Каспійського моря.

"З північного та південного напрямків противник атакував іранськими БпЛА «Shahed-136/131». Усього – близько 35 ударних дронів. Протягом ночі протиповітряна оборона працювала у зонах відповідальності всіх повітряних командувань Повітряних Сил: «Центр», «Схід», «Південь» та «Захід». Силами та засобами повітряних командувань, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 67 повітряних цілей: – 37 крилатих ракет Х-101/Х-555; – 29 ударних БпЛА «Shahed-136/131»; – 1 розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня",- кажуть в повітряних силах.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!