Нічна ракетна атака. Вибухи пролунали в кількох областях і на Прикарпатті


Повітряна тривога в Україні пролунала посеред ночі. Окупанти запустили по областях ракети та безпілотники "Шахід".

В низці міст пролунали вибухи, в деяких областях застосовані превентивні відключення електроенергії. Також деякі очільники міст і ОВА повідомили про прильоти, інформує Бліц-Інфо.

Вибухи зафіксовано у Одесі, Миколаєві, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі, Житомирі, Київській, Івано-Франківській, Львівській областях. 

Наразі відомо про щонайменше 15 ударів по Харківщині.

“Під прицілом окупантів знову об‘єкти критичної інфраструктури. Попередньо, є влучання у приватний житловий будинок на Харківщині. Інформація щодо постраждалих і масштабів руйнувань уточнюється”, – поінформували в ОВА.

Гучно було і в Одесі. Місцева влада підтвердила як “прильоти”, так і збиття ворожих ракет.

“В наслідок масованого ракетного удару є влучання ракет в об’єкт енергетичної інфраструктури області, а також пошкоджені житлові будинки. На щастя постраждалих немає. Наразі діють обмеження електропостачання. За результатами роботи підрозділів протиповітряної оборони є збиття ракет”, – написав голова Одеської ОВА Максим Марченко.

Місцеві жителі у пабліках повідомили про гучний вибух у Києві. У деяких районах міста та області зникло світло.

О 6:25 мер Києва Віталій Кличко повідомив про вибухи у Голосіївському районі. На цю мить відомо про вимкнення у Голосіївському, Дарницькому, Подільському районах. Також повідомляють, що світло зникло у Гостомелі на Київщині. О 6.58 в Києві пролунали повторні вибухи. В Києві частково відключено централізоване опалення та водопостачання

Також депутатка ВР Оксана Савчук повідомила про вибухи на Івано-Франківщині. Наразі чекаємо офіційної інформації від ОВА.

Як повідомив о 6.48 год міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, в місті прильотів не було.

Понад 4 години тривала повітряна у Дніпропетровській області. Вибухи пролунали у Кам’янському, Дніпрі та Павлограді.

Через масовану ракетну атаку у Києві, Київській, Одеській, Миколаївській та Дніпропетровській областях застосовуються аварійні відключення світла, - ДТЕК

Також, як повідомили в Енергоатомі, росіяни пошкодили останню лінію, яка живила ЗАЕС.

«У результаті обстрілів пошкоджено останню лінію, яка живила ЗАЕС. Зараз станція працює на дизельних генераторах. росіяни ставлять світ на межу ядерної катастрофи. І це наступного дня після перемовин з ООН про демілітаризацію ЗАЕС»,- зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Як повідомило Повітряне командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України, під час нічної масованої атаки 9 березня 2023 року протиповітряною обороною на Заході країни знищено 4 крилаті ракети, якими окупанти атакували Україну з південно-східного напрямку. 

За повідомленням Генерального штабу ЗСУ, загалом запустили 81 ракету різного базування:

- 28 пусків крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555;

- 20 пусків крилатих ракет морського базування «Калібр»;

- 6 пусків крилатих ракет повітряного базування X-22;

- 6 пусків крилатих ракет повітряного базування Х-47 "Кинджал";

- 8 пусків керованих авіаційних ракет: 2 – Х-31П; 6 – X-59;

-13 пусків зенітних керованих ракет С-300.

Крім того, здійснено 8 пусків ударних БпЛА «Shahed-136/131».

Силами та засобами Повітряних Сил 3С України у взаємодії з підрозділами інших Складових cил оборони України із 48 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр» знищено 34 крилаті ракети, а також 4 БпЛА «Shahed-136/131».

Внаслідок організованої протидії 8 керованих авіаційних ракет Х-31П та Х-59 не досягли своїх цілей.

Оновлено: Президент України Володимир зеленський підтвердив атаки на об’єкти критичної інфраструктури, житлові будинки. 

"Тяжка ніч. Масована ракетна атака по всій країні. Київ, Кіровоградщина, Дніпропетровщина, Одещина, Харківщина, Запоріжжя, Львівщина, Івано-Франківщина, Житомирщина, Вінниччина. На жаль, є постраждалі і загиблі. Мої співчуття рідним. Усі служби працюють. Триває відновлення роботи енергосистеми. Застосовувались обмеження у всіх регіонах. Ворог випустив 81 ракету, намагаючись знову залякати українців, повертаючись до своєї жалюгідної тактики. Окупанти можуть лише тероризувати мирних людей. Це все, на що вони здатні. Але це їм не допоможе. Відповідальність за все скоєне їх не мине. Дякуємо вартовим нашого неба і всім, хто допомагає долати наслідки підступних атак окупантів!",- сказав президент.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!