Нові податки Кабміну можуть змусити роботодавців перейти на "білі" зарплати, - Кірш


Нові правила відрахування податків з зарплат українців, які пропонує Кабмін, не принесе відразу відчутного поповнення бюджету, але може допомогти вивести роботодавців з тіні.

Про це в інтерв'ю "Діловій столиці" розповів заслужений економіст України Олександр Кірш, передає Еспресо.TV.

"Відповідна міра направлена ​​на те, щоб роботодавці вийшли з тіні. Боюся, що вона ризикована і не принесе відчутного поповнення скарбниці відразу. Потрібно скасовувати межу, понад якої не сплачується єдиний соціальний внесок", - прокоментував експерт ініціативу Кабміну реформи єдиного соціального внеску.

Нагадаємо, вчора Арсеній Яценюк презентував "Пакет економічного росту" Кабінету міністрів, який планується найближчим часом внести на розгляд до Верховної Ради.

"Ми пропонуємо встановити фіксовану оплату 41% з мінімальної заробітної плати, все, що вище мінімальної заробітної плати (тієї ж особи, - Еспресо.TV), буде обкладатися податком не більше 15%. Є ще другий варіант, ми оподатковуємо мінімальну заробітну плату на 37%, але тоді все, що вище мінімальної заробітної плати оподатковуватиметься не більше 19%", - сказав Яценюк.

"Хто заробляє більше, той платить більше. Тобто ми легалізовуємо заробітню плату", - резюмував прем'єр.