Новий очільник міліції Одещини — генерал-майор з Прикарпаття


Вчора заступник міністра внутрішніх справ України Микола Величкович представив керівному складу ГУМВС України в Одеській області нового очільника міліції Одещини.

Зачитавши наказ Міністра внутрішніх справ України про призначення начальником Головного управління МВС України в Одеській області генерал-майора міліції Івана Петровича Катеринчука, представник МВС охарактеризував нового очільника одеської міліції як високопрофесійного, кваліфікованого спеціаліста та принципового керівника.

Народився 4 травня 1961 року в селі Старі Кути Косівського району Івано-Франківської області, у багатодітній сімії колгоспників. Трудову діяльність розпочав в 1976 році робітником Кутського лісокомбінату з одночасним навчанням в середній вечірній школі. У органах внутрішніх справ служив з 1983 по 2010 роки. За цей час обіймав різні, у тому числі керівні, посади у Чернівецькій, Полтавській, Чернігівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській областях та АР Крим, пишуть Вікна. 

— Наша задача сьогодні,  зазначив новопризначений очільник Головного управління МВС в Одеській областіІван Катеринчук, — не допустити ескалації обстановки та гибелі людей. Ми маємо зробити все можливе, аби не було більше протистояння між групами мітингувальників.

Одразу після призначення Іван Катеринчук виступив перед громадськими активістами, які вболівають за долю рідного міста і вимагають справедливої кари для бойовиків та екстремістів.

Кілька сотень активістів прийшли до адмінбудівлі Одеської обласної міліції, щоби познайомитися з її новим керівником, якого призначили кілька годин тому. Генерал-майор міліції Іван Катеринчук вийшов до людей зі словами «Слава Україні!».