Очільник закарпатської лікарні заявив, що в критичній ситуації буде "медичне сортування"


Головний лікар обласної лікарні на Закарпатті Юрій Яцина заявив, що через критичну ситуацію з коронавірусом у регіоні в лікарнях можуть ввести так зване "медичне сортування".

Відповідне відеозвернення медик виклав на своїй сторінці в соцмережі. За словами Юрія Яцини, тільки за останні 4 дні в обласну лікарню госпіталізували 76 пацієнтів. Окрім того, понад сотню пацієнтів перебувають на кисні, тож практично всі місця для надання кисневої терапії зайняті. 

"Коли настає форс-мажор, екстремальна ситуація, коли надходять масово хворі, в медицині катастроф є такий пункт: "медичне сортування". Що це таке ... Якщо можливості надання адекватного лікування обмежені, то це адекватне лікування надається пацієнтам, які перспективні для життя. Тобто пацієнти вкрай важкі можуть не отримати належну медичну допомогу",– розповів лікар.

Яцина підкреслив, що нова хвиля коронавірусу протікає інакше і це, ймовірно, пов'язано із мутаціями вірусу. Зокрема, частіше хворіють і помирають від ускладнень коронавірусної хвороби молоді люди.

 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!