Одяг для військового – особливості вибору, практичні поради


Як правильно вибрати одяг для військового. На що варто звертати увагу. Форма для літнього і зимового періоду.

Життя солдата – це постійне виконання поставлених завдань. Одяг для військового повинен бути підібраний таким чином, щоби сприяти цьому. Екіпіровка має забезпечувати надійний захист і комфорт одночасно, бути багатофункціональною і надійною.

На що звертати увагу при виборі військового одягу

При виборі спорядження для військового варто звертати увагу на те, які функції воно виконує. Речі повинні бути надійними і в екстремальних умовах, і під час виконання буденних справ. Основні завдання тактичного одягу:

1. Захист. Куртки і штани повинні виконувати також маскувальну функцію. Тканина має бути достатньо міцною для того, щоб захистити від поранень і травм.

2. Зручність. Останнє, про що повинен думати військовослужбовець – це про комфорт. Для виготовлення форми мають використовуватися спеціальні матеріали, які відповідають погодним умовам.

3. Функціональність. Одяг повинен поєднуватися з додатковими модулями. Військовослужбовець повинен легко знаходити місце в екіпіровці для всього необхідного.

Не варто також забувати про такі важливі характеристики, як терморегуляція і водопроникність. Для виготовлення тактичного одягу тепер використовуються виключно сучасні матеріали, які добре відштовхують воду і тримають тепло. Це дозволяє почуватися зручно при будь-яких погодних умовах.

Призначення

Вибір військової форми повинен опиратися на те, для чого вона призначена. Існує декілька категорій такого спорядження:

- парадна;

- повсякденна;

- польова.

Перший різновид не використовується для виконання бойових завдань, тому не має виконувати захисної функції. Натомість парадна форма характеризується додатковими аксесуарами.

Повсякденна форма нагадує цивільний одяг, однак має камуфляжний колір і військове маркування приналежності до певного роду військ.

Польове спорядження використовується в бойових умовах. Воно повинно бути міцним, надійним і вогнетривким.

Сезонність

Тактичне спорядження повинно враховувати кліматичні умови відповідно до зміни пір року. Для літнього періоду варто використовувати легкі матеріали, які дозволять тілу вільно дихати. Крім того, не варто забувати про захист від ультрафіолетового випромінювання. Зимова екіпіровка, навпаки, повинна забезпечувати теплоізоляцію, захищати від вітру і морозу.

Для періоду змінних температур варто обирати багатошарові тканини, які зможуть пристосовуватися до різноманітних погодних умов. Для верхнього одягу варто обирати ті матеріали, які швидко сохнуть і не пропускають воду.

Практичні поради

Одяг для військових обов’язково має ідеально підходити по розміру. Будь-яка невідповідність у параметрах під час бойових дій може бути критичною. Щоб не помилитися з вибором, краще використовувати спеціальні розмірні сітки.

Дуже важливо перевірити речі на міцність і якість – шви й фурнітура мають бути максимально надійними.

Правильно вибране спорядження для військовослужбовця у магазині камотек – це запорука ефективного виконання бойових завдань. Одяг повинен бути не тільки зручним, але й зберігати здоров’я солдата.

____________________________________________________________________________________________________________________________

Реклама