Офіс Омбудсмена виявив порушення у франківському апеляційному суді


Працівники Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини здійснили моніторинговий візит до Івано-Франківського апеляційного суду, з метою перевірки додержання прав людини, у тому числі заходів із запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Під час візиту моніторинговою групою виявлено порушення вимог чинного законодавства, що негативно впливає на стан дотримання прав підсудних (засуджених) осіб, інформує пресслужба відомства.

Зокрема, в приміщенні суду на 2 функціонуючі зали судових засідань для розгляду кримінальних проваджень лише 5 камер для розміщення підсудних (засуджених), що не забезпечує роздільного тримання чоловіків та жінок, дорослих та неповнолітніх, а також ізольованого тримання осіб, котрим заборонено спілкування між собою. Також в приміщенні суду не облаштовано кімнату для конфіденційного спілкування підсудних (засуджених) з адвокатом, що порушує їхнє право на захист.

Відповідні рекомендації за наслідком проведеного візиту будуть надіслані до відповідних органів державної влади для усунення виявлених недоліків.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!