Олег Гаркот подав апеляцію на вирок суду


26 листопада екс-директор департаменту містобудування та архітектури Олег Гаркот подав апеляційну скаргу на рішення Івано-Франківського міського суду від 29 жовтня 2013 року, яким його визнано винним у вимаганні хабара у особливо великому розмірі. Про це йдеться на веб-сторінці Судова влада України.

Нагадаємо, 29 жовтня, Івано-Франківський міський суд виніс вирок у кримінальному провадженні проти Гаркота, якому інкримінували вимагання хабара у розмірі 30 тисяч доларів. Суд визнав Гаркота винним за ч.3 ч.15, ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі) та призначив йому покарання у вигляді 5 років і 6 місяців ув'язнення з конфіскацією майна.

Справа Гаркота розглядалася в суді більше року. 9 жовтня минулого року співробітники СБУ та прокуратури затримали чиновника на вул. Січових Стрільців у центрі Івано-Франківська разом з депутатами міської ради, лідером фракції «Свобода» Романом Онуфріївим та «нашоукраїнцем» Володимиром Балагурою. Онуфріїв проходив у справі, як свідок, а причетність Володимира Балагури до злочину, за рішенням суду, повинна перевірити прокуратура.

До слова, під час судових дебатів прокуратура просила суд призначити Олегу Гаркоту покарання у розмірі 29 412 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто 500 004 гривні, з конфіскацією майна, позбавити його права займати посади на два роки та позбавити 9-го рангу службової особи місцевого самоврядування. На думку сторони обвинувачення, перевиховання екс-чиновника-хабарника може відбутися без ізоляції від суспільства, "Галицький кореспондент".