Олег Тягнибок: Газотранспортна система має залишитися у власності українського народу


Позиція ВО "Свобода" щодо законопроєктів про газотранспортну систему є державницькою. Газотранспортна система має залишитися у власності народу і бути підконтрольною парламенту.

Про це 4 липня 2014 року заявив у парламенті Голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок.

Лідер націоналістів наголосив на необхідності внести поправки у відповідні законопроєкти (4117а та 4116а).

"Позиція "Свободи" щодо законопроєкту "Про особливий період у паливно-енергетичному комплексі": необхідно, аби особливий стан запроваджувала Верховна Рада України за поданням Кабінету Міністрів, бо йдеться про залучення коштів у 400 мільярдів. Необхідно зробити цей процес публічним. Щодо законопроєкту "Про внесення змін до деяких законів України щодо реформування системи управління Єдиною газотранспортною системою України", то ми пропонуємо, щоби склад акціонерів оператора затверджувала Верховна Рада. Щоби не сталося так, що акціонером може виявитися "Газпром". Тим більше, що в 144 европейських газових компаніях акціонером є російський "Газпром".

Залучаючи европейців, ми маємо загрозу залучити російський "Газпром". Тому парламент має визначати оператора, тобто того, з ким ми будемо підписувати контракт. Закликаю всіх у цей складний час об'єднатися і діяти в інтересах України!" – наголосив Олег Тягнибок.