Олександр Шевченко звернувся до РНБО у зв'язку із злочинною фальсифікацією виборів на 87-му окрузі


«Шановні члени Раді Національної Безпеки та Оборони! Ми всі спостерігаємо, що в останні дні РНБО стає дієвим та впливовим конституційним органом в Україні! Багато дій РНБО, спрямованих на підвищення обороноздатності України, боротьба з корупцією, контрабандою та іншими злочинами, підтримка українців. В умовах російсько-української війни такі дії є обгрунтованими та потрібними».

З такою заявою до Ради Нацбезпеки та оборони звернувся кандидат у народні депутати України у 87-му виборчому окрузі Олександра Шевченка на своїй сторінці у Facebook .

«Виборче право, право обирати владу є одним із засадничих конституційних прав громадян України. Сьогодні це право зневажене. Зневаження через маніякальне бажання деяких чиновників і партійних функціонерів партії влади фальсифікує вибори в окрузі на користь провладного кандидата», - зазначив він.

Також Олександр Шевченко коротко розповів про перебіг подій під час підрахунку голосів в Надвірнянській ОВК:

«Вже вранці наступного дня після виборів 28 березня всі штаби отримали копії протоколів дільничних комісій з підписів усіх членів ДВК, включно з представниками та підписами від партійної влади. Результат виборів - прийнятий кандидат набрав на 184 голоси менше, ніж лідер перегонів.

Такий результат, очевидно, не задоволений деяких чиновників. Тоді і почалися дії на фальсифікацію виборів. Невидимість кворуму ОВК через «щезнення» членів та голосів комісій, які впливають на владу, фіктивні « заміни », потім - зловмисна фальсифікація, яка відбулася через викрадання 504-х бюлетенів за Шевченка. Викрадення бюлетенів сталося, на моєму переконанні, в ніч з 31 березня на 1 квітня, під час монопольної шестигодинної «окупації» спецпідрозділами СБУ приміщення окружної виборчої комісії, коли з ОВК були створені всі інші, довірені особи, представники ЗМІ, члени ОВ.

В останні дні , зазначений кандидат у депутати, ми спостерігаємо і шалений тиск на українських судах. Вони виносять законні рішення, а протягом кількох днів вони самі змінюють їх у діаметрально протилежному відношенні до корисного права кандидата!

«Вся Україна спостерігається за відсутністю та спробами фальсифікації результатів виборів у 87-му окрузі. Таким чином, спроби є вкрай небезпечними, оскільки від фальсифікації страждає легітимність влади, українці втрачають довіру до самого інституту виборів. Ми також пам'ятаємо до яких наслідків для влади та всіх українців привела фальсифікація результатів виборів у Мукачеві в 2003 році. Переконання, що діють деякі чиновники у владі, спрямовані на фальсифікацію вибору людей, є неприпустимими. Кремлівський режим зацікавлених тому, щоб в Україні був хаос та розбрат. І злочинні дії у спробі фальсифікувати вибори можна порівняти до військового злочину під час війни», - додав Олександр Шевченко.

У зв'язку з наведеними вище, він просить Раду Національної Безпеки та Оборони вказувати на ситуацію, упорядкувати злочинну фальсифікацію та забезпечити конституційне право щодо волевиявлення громадян України у виборчому процесі.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!