Олександр Сич про "необов'язкове" ЗНО з української літератури: Це диверсія проти держави


Нехтування предметами української історії, мови, літератури в навчальних програмах загальної середньої та вищої школи, ініціатива щодо виведення української літератури з переліку обов'язкових для ЗНО предметів - це диверсія проти підвалин незалежної національної держави і проти її безпеки.

Таку думку голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич висловив під час етеру на ОТБ Галичина, пише Бліц-Інфо.

"Мова - це комунікаційний цемент нації, а історія й література, засобами яких формується національна героїка та символіка, являють собою її непорушний духовний моноліт. У поєднанні вони творять ядро національної ідентичності, яку так настирливо у кожній постколоніальній державі намагається розмити її вчорашній поневолювач.  В умовах сьогоднішнього протистояння відновленої Української держави із московським поневолювачем та ведення ним ось уже протягом шести років "гібридної війни" проти нашої держави виведення цих предметів з національних навчальних програм може здійснювати тільки свідомий ворог, або ж недорікуватий "корисний ідіот". Одним і другим не місце в проводі Української держави чи її окремих галузей", - впевнений Олександр Сич.

За словами очільника депутатського корпусу, вже завтра, 25 вересня Івано-Франківська обласна рада має розглянути та ухвалити відповідне звернення з цього приводу до центральних органів влади.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!