Олександр Сич: Воєнні злочини рашизму в Україні є геноцидом української нації


Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич наголошує, що дії російських військових в Україні за всіма ознаками підпадають під визначення геноциду.

Відтак свободівець наголошує, що лідери деяких світових держав, які сором'язливо уникають визнання цього факту, є непрямими співучасниками злочину.

"Воєнні злочини рашизму в Україні є геноцидом української нації. Бо геноцид - це системне і цілеспрямоване винищення частини, або цілості національної спільноти. Це майже дослівне офіційне визначення геноциду в міжнародних документах.

Цілеспрямоване вбивство осіб за національною ознакою - це геноцид.

Тільки на звільнених від рашистів територіях вже обліковано близько двох тисяч вбитих рашистами цивільних українців. А скільки таких ще виявиться в оточених містах і там, де зараз ведуться бойові дії?… Є безліч свідчень, що таке винищення здійснювалося цілеспрямовано.

Цілеспрямоване руйнування середовища існування населення за національною ознакою - це геноцид.

Ряд українських міст зруйновані військами рашистів ущент. Існує також достатньо свідчень, що військово-політичне керівництво Московії дає накази системно і цілеспрямовано руйнувати інфраструктуру українських населених пунктів.

Масове примусове переміщення осіб за національною ознакою, а особливо дітей, за межі їхнього традиційного проживання - це геноцид.

Безспірним є факт, що десятки тисяч українців, а серед них декілька тисяч дітей, вивезено рашистами до Московщини.

Ідеологічною основою геноциду української нації рашистським режимом є публічні висловлювання її лідера путіна із запереченням факту існування української нації та її права на власну державу та проголошена ним воєнна ціль "денацифікації", справжню суть якої висловив рашистський державний пропагандистський орган РИА «Новости» - деукраїнізація українців.

Офіційне визначення геноциду передбачає п‘ять його ознак. Я навів три. Ще дві - завдання серйозної тілесної, або психологічної шкоди членам переслідуваної національної спільноти та дії, спрямовані проти народжуваності у ній. Є достатньо доказів і щодо них.

Але міжнародна конвенція від 9 липня 1948 року "Про запобігання та покарання злочину геноциду" передбачає, що достатньо навіть однієї ознаки, щоби такі злочини кваліфікувати, як геноцид", - наголошує голова облради та закликає не замовчувати цього. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!