Олександр Сич: День Незалежності України - це не тільки красиві слова, а й дисципліна, порядок та відповідальність


Запорука належної організації святкування Дня Незалежності – це не тільки високі та красиві слова, а й дисципліна, порядок та відповідальність кожного, хто задіяний до його підготовки. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич 19 серпня на засіданні Організаційного комітету з підготовки та відзначення 23-ї річниці Незалежності України.

Учасники засідання проаналізували поточний стан та проблемні питання реалізації заходів, визначених відповідними Указом Президента України та розпорядженням Кабінету Міністрів України. Адже цьогорічні святкування відбуватимуться в умовах складної суспільно-політичної ситуації, зумовленої російською агресією. Тому урядовець наголосив на необхідності чіткого і злагодженого здійснення кожного заходу за умови дотримання режиму максимальної економії ресурсів та якомога ширшого залучення громадськості до процесу підготовки свята.

Олександр Сич зауважив, що День Незалежності для переважної частини українського суспільства вже став таким же органічним, як і більшість найважливіших релігійних та державних свят. Тому урядовець вважає неприпустимим використання для його підготовки старих «совєтських» підходів, базованих на авторитарному адмініструванні. «Ми зобов’язані негайно припинити практику примусового «звезення» бюджетників, що активно використовувалася можновладцями попереднього режиму, та запровадити гнучкий механізм взаємодії громадськості і влади, забезпечивши максимальне інформування суспільства про плановані заходи».

За підсумками зустрічі Віце-прем’єр-міністр України надав доручення керівникам профільних міністерств, відповідальних за організацію святкування Дня Незалежності, посилити безпеку проведення святкових заходів як в столиці, так і в регіонах, прорахувати всі можливі варіанти зменшення витрат, уточнити святковий сценарій та узгодити всі проблемні питання.

Окрім того, Олександр Сич підкреслив необхідність максимального інформування світової спільноти про відзначення Україною 23-ї річниці Незалежності й надав відповідні доручення Держкомтелерадіо та Міністерству закордонних справ України.

Нагадаємо, на 23 серпня 2014 року, в День Державного Прапора України, заплановано урочисте підняття Державного Прапора України на Софійській площі в Києві, проведення молебню у Софійському соборі та культурно-мистецька програма.

У День Незалежності України, 24 серпня 2014 року, вранці відбудеться покладання квітів до пам’ятників видатних діячів української історії Володимиру Великому, Тарасові Шевченку, Михайлові Грушевському та поминальних лампадок до пам’ятного Хреста Героям Небесної сотні. Святкування продовжиться військовим парадом на Хрещатику та завершиться на Софійській площі культурно-мистецькою програмою військових і художніх колективів, що неодноразово виступали на сцені Майдану під час Революції Гідності.