Організацію штурму Банкової хочуть повісити на випадкових хлопців (відео)


5 хлопцям, побитим "Беркутом" на вулиці Банковій 1 грудня, інкримінують організацію штурму адміністрації президента.

Про це повідомила представниця прес-служби Євромайдану Олена Кравченко, яка знаходиться в Київській міській клінічній лікарні, де перебувають побиті юнаки.

За її словами, хлопці були присутні під час штурму адміністрації президента, однак до активних дій не вдавалися, пише УП.

"Коли "Беркут" почав розгін мітингувальників, вони намагалися втекти, однак не встигли, і були побиті силовиками", - заявила Кравченко.

Відео побиття хлопців вже є в інтернеті, зазначила вона.

Згідно з інформацією, юнаків затримали о 16.20, а в лікарню доставили лише в 20.20.

"Їх помістили у палату для затриманих. Вони знаходяться під охороною. До третьої ночі з хлопцями проводили слідчі дії без присутності адвокатів", - заявила речниця Євромайдану.

Вона підкреслила, що у хлопців струс мозку, переламані кінцівки та підозра на перелам ребер, тож вони можуть знаходитися в такому стані, що не усвідомлюють своїх дій.

За словами Кравченко, медики не інформують рідних про стан здоров'я затриманих, хоча запевняють, що медичну допомогу їм надають.

Окрім того, зазначила представниця прес-служби Євромайдану, 4 хлопцям призначили соціальних адвокатів, і лише один з них взяв свого адвоката.

Кравченко також підкреслила, що юнаки між собою не були знайомі і не є ні представниками ВО "Свобода", ні будь-яких інших організацій.

За словами адвоката одного із підозрюваних Олега Перицяцька, затриманим вже вручили повідомлення про підозру.

Відкрите засідання Шевченківського суду у цій справі має відбутися 3 грудня, однак час поки невідомий, додав захисник.