Організатори франківського Благодійного велопрокату ще не вирішили, кому допомагатимуть


У середмісті Івано-Франківська ще на початку липня з’явився Благодійний велопрокат. Таку ідею втілили в життя звичайні мешканці міста.

За власні гроші франківські хлопці придбали 5 велосипедів, які здають в оренду під певне заставу тим, хто не може придбати двоколісного коня.

За словами автора ідеї Богдана Дубильовського, такі велопрокати є в багатьох містах, тож хлопець подумав, чому б не зробити таке і в рідному місті. Хоча, охочих орендувати велосипед не надто багато - на тиждень близько 7-8 чоловік.

Вартість оренди символічна - 50 гривень на день, за п’ять днів дешевше – 200 гривень. Велосипеди видаються під грошову заставу або під особистий документ + 100 гривень на випадок пошкоджень. Це може бути паспорт і 100 гривень застави або автомобільні права і 100 гривень, або ж 300$ і 100 гривень.

Зібрані кошти організатори велопрокату планують витратити на різні благодійні проекти. Щоправда, у розмові з кореспондентом «Бліц-інфо» хлопець зізнається, що поки що незнає на які саме. Проте, зауважує, що повна фінансова та благодійна звітність буде відбуватися у соцмережах.

«В кінці осені, коли закінчиться велосезон, ми підведемо підсумки зібраних коштів. І тоді шляхом обговорення визначимо кому допоможемо. Це може бути що завгодно, починаючи від допомоги молодіжним проектам, закінчуючи допомогою тваринам. Можливо це буде допомога у фінансуванні деяким громадським організаціям чи фінансування української вікіпедії або закупівля корму для цуценят», - зауважує Богдан.

Хлопець також пояснює, що вони не створювали благодійну організацію. Тому масштабної благодійності очікувати не варто, оскільки проект започатковувався як популяризація велоспорту в нашому місті.