Організатори штурму Івано-Франківської ОДА: депутат обласної ради Віктор Неміш та націоналіст-радикал Андрій Подільський


Нещодавно завершилося невдале захоплення Івано-Франківської облдержадміністрації.

Радикально налаштована молодь зуміла лише прорватися у хол адміністративного приміщення. Її затримали. Вхід заблокували працівники міліції. Близько 10 хвилин молодь була паралізована та не знала як чинити далі. Після приїзду спецпідрозділу "Грифон", молодь почала втікати. Силовики не застосовували жодної сили щодо мітингувальників. Старше покоління переконувало молодь не піддаватися на провокації.

Міський голова Віктор Анушкевичус вийшов з приміщення міськвиконкому та закликав молодь розійтися і не провокувати правоохоронців. 

Сама ж молодь розповіла про початок штурму. За словами молодих людей, під час мирної акції протесту на Вічевому Майдані від загального гурту відділилася колона молодих людей, яка закликала іти на площу під Івано-Франківською ОДА. Частина молоді погодилася. 

Організаторами колони назвали депутата Івано-Франківської обласної ради, члена ВО "Свобода" Віктора Неміша. Пізніше з'ясувалося, що до організації штурму причетний і відомий у Франківську радикал Андрій Подільський. 

На запитання кореспондента "Бліц-Інфо" про причини появи молодих людей у приміщенні ОДА, Віктор Неміш пояснив, що молодь хотіла погрітися.

Пізніше Андрій Подільський розпочав дебати з міським головою Івано-Франківська Віктором Анушкевичусом. Він заявив, що дана спроба захоплення ОДА відбулася в знак підтрики мітингувальників у Києві.

До теми: 

Івано-франківські мітингувальники захопили приміщення Івано-Франківської ОДА

До приміщення Івано-Франківської ОДА прибув "Грифон"

Після невдалого захоплення Івано-Франківської ОДА, молодь повернулася на Вічевий Майдан

Організатори штурму Івано-Франківської ОДА: депутат обласної ради Віктор Неміш та націоналіст-радикал Андрій Подільський