ОВК у Надвірній не визнає рішення судів та діє всупереч закону - юрист


Сьогодні ОВК №87, що працює в Надвірній, зібралася на повторне засідання. Передбачалося, що відбудеться врахування рішень судів щодо неправомірного відправлення на перерахунок та недійсності голосування на певних дільницях та встановлення реальної картини волевиявлення.

Натомість в ході засідання голова ОВК та більшість членів комісії жодним чином наразі не врахували рішення судів та трактували їх на власний розсуд.

За словами юриста, офіційного представника кандидата в народні депутати Олександра Шевченка Андрія Сторожука, більшість членів ОВК викривляли інформацію, яка викладена в мотивувальних та резолютивних частинах судових рішень.

«Виглядає дивно, коли комісія розглядає питання, які вже розглядалися судом. Зокрема, по дільниці в Яремче, де питання відсутності печаток на контрольних листах вже розглядалося судом. І суд уже дослідив, що ніяких сумнівів у достовірності цих документів немає. Відповідно суд встановив , що бюлетені в цих скриньках потрібно враховувати і тому було скасоване рішення ОВК про недійсне голосування в Яремче. Втім ми бачимо, що комісія зараз знов сідає і цю ж підставу використовує, щоб не врахувати ці бюлетені, які були в цих скриньках», - роз’яснює ситуацію Андрій Сторожук.

Адвокат додає, що більшість членів ОВК навіть не беруть до уваги той факт, що не у всіх скриньках на ДВК в Яремче контрольні листи були без печаток. Втім нівелюють усі голоси з цієї дільниці всупереч рішенню суду.

Відтак Сторожук зауважує, що ОВК жодним чином не хоче враховувати первинні протоколи ДВК, які дійсно відображають реальні дані. Натомість враховують дані, які були зазначені окружною комісією із вкраденими бюлетенями. Поряд з цим ніхто навіть не намагається з’ясувати, де ця документація.

На сьогоднішнє засідання викликали і членів ДВК, де відбувався перерахунок бюлетенів, однак їх не заслуховують. Люди просто стоять та очікують. Адже фактичних дій перерахунку не здійснюється.

«Фактично ми спостерігаємо за незаконною діяльністю окремих членів ОВК. Вони більшістю голосів приймають неправомірні рішення, які, очевидно, знову доведеться оскаржувати в суді. І шукати справедливість там», - підсумовує юрист.

Нагадаємо, що рішення судів, через які зібралася ОВК, є у восьми справах. На трьох дільницях визнано протиправним та скасовано рішення про перерахунок голосів, а на 5 дільницях визнання голосування недійсним визнано протиправним та скасовано.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!