Оздоровлення та відпочинок: У громаді на Коломийщині створили три нові туристичні маршрути


У Матеївецькій громаді на Коломийщині завершили реалізацію проєкту зі створення лікувально-оздоровчого туризму.

Громада втілила проєкт, який виграла на конкурсі ініціатив місцевих карпатських громад у межах проєкту «Карпатська мережа регіонального розвитку».

У межах ініціативи у селах Пилипи, Тростянка, Кропивище створили три туристичні маршрути загальною протяжністю 41,5 км. На карту проєкту нанесли 94 локації, встановили 12 інформаційних стендів та 20 вказівників. Для зручності систему навігації інтегрували на Google Maps. Про це повідомляють у пресслужбі Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.  

«Основний задум проектної ідеї полягав у тому, щоб створити цікаві маршрути (джерело Джуркут, оглядові майданчики, Золоті крилечка), пройшовши якими турист зможе оздоровитись. По-друге, ідея мала на меті й створення економічного ефекту. Зокрема, нанесення на карту об’єктів господарської діяльності (сироварні, пасіки, цех з виробництва кахелю), щоб турист зміг зупинитись та придбати продукцію у місцевих виробників, таким чином залишивши кошти в громаді», - зазначають у агенції.

Староста сіл Пилипи, Тростянка, Кропивище Роман Пустовар говорить, що реалізація проекту тривала два місяці, а розвиток туризму є новим напрямом для його громади.

«Основним профілем розвитку нашої громади є сільське господарство. Втім, завдяки децентралізації подумали, що можемо розвивати й туризм. Ми створили три маршрути: велосипедні, кінні, пішохідні. Я думаю, що надалі розвиток туризму дасть хороший вплив на розвиток нашої території», - сказав він.

Головною точкою маршруту є санаторій «Золоті крилечка», який функціонує близько шести років у селі Пилипи. Це - унікальне місце, де люди можуть оздоровитись як фізично, так і духовно. За словами господаря комплексу Віктора Кондрюка, санаторій щороку відвідують чимало іноземних туристів. Тут розроблена унікальна 10-денна програма «Життя», а завдяки лікам із вулика лікують жіноче та чоловіче безпліддя.

«Івано-Франківська область є єдиною найбільш екологічно чистою областю в Україні. Тому переконаний, що туристи обиратимуть для відпочинку саме Прикарпаття», - зауважив Віктор Кондрюк.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!