П'ять міфів про шкідливі продукти


Експерти по здоровому харчуванню заявили, що є п'ять продуктів, які раніше були шкідливими, а зараз ефективно використовуються для підтримки тонусу. Дієтологи розвінчали кілька міфів, які заважали нормальному використанню продуктів.

Завдяки сучасним дослідженням вчені довели, що холестерин, який присутній в яйцях не такий шкідливий для організму людини. Користь, яку приносять яйця для здоров'я людини, набагато більше. Мається на увазі той факт, що яйця містять багато білка, корисних жирів, ряд вітамінів і мінералів, які підвищують імунітет людини, пише Знай з посиланням на independent.

Другий міф стосується спредів. Відомо, що вершкове масло, яке на відміну від спредів було корисним, виробляли з використання транс-жирів, які є небезпечними насправді для здоров'я і призводять до ішемічної хвороби серця.

Третій продукт, який виведений зі списку шкідливих, - це картопля. В ній багато вуглеводів, вітаміну С, деяких вітамінів групи В і мікроелементів, а збільшення вироблення крохмалю веде до стабілізації стану цукру в крові, знижує ризик розвитку раку і приносить тривале почуття ситості.

Четвертий помилковий висновок з приводу шкоди продукту для здоров'я стосується молока, масла, йогурту і сиру, в яких багато білка і кальцію. І завершує список міфів сирі горіхи, які насправді перешкоджають розвитку серцево-судинних захворювань. Раніше вважалося, що горіхи шкідливі через великий вміст в них жирів.