«Пам’ятаємо. Пишаємось. Переможемо!»: геніальні українські ролики до 9 травня


У Києві презентували соціальну рекламу до Дня перемоги «Пам’ятаємо. Пишаємось. Переможемо!» Серію відеороликів створило креативне агентство "TABASCO" на замовлення групи "Інформаційний спротив" за сприяння Національної гвардії України і Національного військово-історичного музею України в рамках інформкампанії до 9 травня.

Як зауважують автори проекту, він має на меті зупинити хвилю пропаганди і спекуляцій на темі святкування Дня перемоги, ветеранів та нагород Другої світової війни,пише "Українська правда"

Ролики розповідають історію двох поколінь – ветеранів Другої світової та їхніх онуків, які сьогодні воюють чи волонтерять в АТО. Ці покоління знаходять спільну мову. В одному з роликів молодий хлопець, який воює в АТО, вітає дідуся з Днем перемоги. Дідусь, чіпляючи медалі Червоної армії на святковий кітель, бажає внуку перемоги. «Слава Україні! Героям Слава!» - прощаються рідні, яких не розділила хвиля пропаганди.

«В центрі історії – ветерани, яким дзвонять онуки, солдат української армії й медсестра з військового шпиталю. Ці діалоги набагато краще, ніж політична риторика, розповідають про справжнє ставлення сучасних «бандерівців», як називає нас російська пропаганда, до пам’яті наших дідів, які зупинили фашизм. Їх подвиг ми цінуємо і ніколи не забудемо», -коментує народний депутат Дмитро Тимчук, координатор групи «Інформаційний спротив».

У роликах знялись народний артист України Володимир Талашко (к/ф «В бой идут одни старики») та заслужена артистка Ніна Антонова. 

Режисер - Елі Свердлов, оператор - Дмитро Яшенков, сценаристи - Михайло Драган й Іван Бамбул, продюсер - "TABASCO".