Пам’ятку архітектури на Гординського таки продадуть з аукціону


Міська рада погодила включення у перелік об’єктів, які підлягають приватизації пам’ятки архітектури на вулиці Гординського, 10 в Івано-Франківську.

Кам’яницю продадуть на аукціоні, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Спочатку в проєкті рішення було прописано, що покупець має використовувати будинок у сфері освітньої  діяльності. Втім, депутат міської ради Володимир Кушнір запропонував вилучити цей пункт. За його словами, так будівлю можна буде дорожче продати, а виручені кошти використати на будівництво нового навчального закладу. Депутати підтримали таку правку, втім з уточненням, що фасад будівлі має бути повністю збережений.

Також депутати запропонували оголосити аукціон на всю Україну і навіть зарубіжжя. Так, на їх думку можна буде виручити більше коштів.  

«Ми не маємо досвіду продажу такого приміщення. Будемо оголошувати аукціон. Місто на жаль не має грошей на капітальні ремонти цього приміщення, адже вони обійдуться в 10-15 мільйонів. Щоб будівля не зруйнувалася краще її продати і встановити обмеження, щоб був збережений фасад», - сказав мер.

В підсумку, 23 депутати проголосували «За» продаж приміщення з аукціону.

Нагадаємо, кам’яниця на Гординського, 10 - колишня жіноча семирічна школа імені Королеви Софії 1895 року. Декілька років тому з’явилася надія, що тут відкриють iHUB – коворкінг для ІТ-спільноти, а пам’ятку архітектури врятують від руйнування.Місто передало будівлю в довготривалу оренду норвезькому інвестору. Однак справу гальмував аварійний дірявий дах. І місто взяло це питання на себе. Втім, компанія відмовилася від ідеї створення коворкінгу, оскільки це виявилося задорого.

Опісля міський голова пропонував відкрити у будівлі центр дитячої творчості, втім все знову вперлося в фінансування. Пізніше очільник Франківська вирішив продати будівлю з аукціону, щоб її відновленням зайнявся вже новий власник.