Пам'ятник митрополиту Андрею Шептицькому в Івано-Франківську відкриє Блаженніший Святослав


На майдані Шептицького ведуть підготовчі роботи для встановлення фундаменту під пам’ятник митрополиту. Щодо самого скульптури, то її виллють та встановлять на початку серпня.

Такими планами поділився міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус на нараді, присвяченій підготовці до Патріаршого собору УГКЦ, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Очільник міста зауважив, що приймати Патріарший собор - це величезна  відповідальність та, водночас, велика честь для Івано-Франківська.

"Тож треба зробити все, щоб Блаженніший Святослав на підсумковій прес-конференції сказав, що кращого собору він не пригадує. Що стосується пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому, то встановлення має бути завершене вчасно. Щоб урочисте відкриття було проведено під час Патріаршого Собору Блаженнішим Святославом», - зазначив Анушкевичус.

За словами міського голови, з наступного тижня комунальники почнуть заливати фундамент.

«Зараз там переносяться комунікації і з 12 травня почнуть заливку фундаменту. До кінця червня буде зроблений постамент з граніту. Що стосується самої постаті, то вона вже виконана в глині. Завдання поставлене так, щоб до кінця липня була відлита скульптура. Тобто, маємо встигнути провести всі роботи до початку Патріаршого собору», - підкреслив очільник Франківська.

Як відомо, Патріарший собор УГКЦ розпочнеться в Івано-Франківську 25 серпня.

Площа, де постане пам'ятник Митрополиту Андрею

Як виглядатиме площа з пам'ятником