Папа Франциск разом із паломниками помолився за мир в Україні


Середова зустріч Папи з прочанами завершилася молитвою за мир в Україні, перед проказуванням якої він заохотив часто це повторювати протягом дня, нагадуючи, що «Отче наш» – це молитва братів і сестер, які випрошують примирення.

Кожна загальна аудієнція, що відбувається у середу, завершується проказуванням молитви «Отче наш» і Апостольським благословенням. Середа 26 січня 2022 з ініціативи Папи Франциска була проголошена Днем молитви за мир, зважаючи на ситуацію в Україні. Вітаючи прочан різними мовами, він звертався із нагадуванням про це і проханням молитися за Україну, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

А наприкінці зустрічі він звернувся до присутніх у залі Павла VI у Ватикані та до всіх, хто єднався за допомогою засобів комунікації, такими словами:

«А тепер, проказуючи "Отче наш", запрошую вас помолитися за мир в Україні та чинити це часто протягом цього дня: просімо наполегливо в Господа, аби ця земля могла побачити розквіт братерства та здолати рани, страхи та поділи. Ми згадували про Голокост. Подумайте лишень: понад п'ять мільйонів були знищені протягом минулої війни... Цей народ – багатостраждальний, він витерпів голод, переніс чимало жорстокості та заслуговує на мир. Нехай же молитви та призивання, які сьогодні підносяться аж до неба, торкнуться умів і сердець земних відповідальних, аби вони вчинили так, щоби переважив діалог, а добро всіх стояло понад частковими інтересами. Прошу вас, нехай ніколи не буде війни!

Молімося за мир, проказуючи “Отче наш”: це молитва дітей, які звертаються до того самого Отця, це молитва, яка робить нас братами і сестрами, це молитва братів і сестер, які випрошують примирення та згоди».



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!