Пасічнянська сільрада планує віддати 8 млн грн тендерній змовниці за ремонт приміщення філії ліцею


Пасічнянська сільська рада (Івано-Франківська область) оголосила про намір укласти угоду на капітальний ремонт місцевої початкової школи за 8,12 млн грн з приватною підприємицею Тетяною Федорак. При цьому її за два тижні до оголошення переможницею тендеру було оштрафовано АМКУ за змову на торгах.

Тендер на капітальний ремонт Пасічнянської початкової школи №2 для розміщення там внутрішньо переміщених осіб сільрада оголосила на початку серпня. Планували утеплити стіни, замінити вікна та двері, залити нову підлогу та провести внутрішні роботи. Крім того, тут мають провести ремонт електромережі та систем водопостачання та водовідведення. Завершити усі роботи підрядник має до кінця жовтня 2025 року, пише NGL.media

Згідно з умовами тендеру, передоплати за роботи не передбачено – всю суму виконавець має отримати протягом 20 днів після завершення усіх робіт. На такі умови пристали двоє учасників: крім Тетяни Федорак, ще ТОВ «Інвестиційно-будівельна компанія «Західспецбуд» з пропозицією 10,34 млн грн.

Тетяна Федорак зареєстрована як приватна підприємиця з 2001 року. З моменту впровадження системи Prozorro, перемогла у 165 закупівлях та отримала державних замовлень на майже 59 млн грн. Серед її замовників переважно заклади освіти та медицини, однак ремонтувала вона і приміщення міських рад, а також управління поліції.

Власне за змову на торгах від управління Нацполіції Івано-Франківської області, про яку повідомляли NGL.media, підприємицю і було оштрафовано АМКУ на 68 тис. грн. Відповідне рішення було прийнято 15 серпня цього року.

А вже за тиждень, 23 серпня, Тетяна Федорак завантажила свої документи для участі у торгах Пасічнянської сільради. Визнавши її переможцем торгів уповноважена особа сільради порушила вимоги власної тендерної документації. Крім того, було порушено й закон «Про захист економічної конкуренції», який забороняє змовникам отримувати конкурентні підряди протягом трьох років після отримання відповідного штрафу.

Головний спеціаліст відділу економічного розвитку, публічних закупівель та інвестиційної діяльності сільради Геннадій Вовк, який вказаний як контактна особа замовника, в телефонному коментарі NGL.media заявив, що про штраф АМКУ йому не відомо. Він також зауважив, що цю закупівлю перевіряє Держаудитслужба, тож наразі невідомо, чи підпише сільрада договір з Тетяною Федорак.

 



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!