Перед калуським "Епіцентром" забудують багатоповерхівками понад два гектари


Територія, на яку мають намір дати дозвіл для розроблення проєкту детального планування території, тепер має площу 2,2 гектара і перебуває у приватній власності.

Як раніше повідомлялось, у лютому Калуська міська рада надала дозвіл на розроблення детального плану території щодо зміни цільового призначення земельної ділянки на вул. Хіміків-Ринковій в місті Калуші, пишуть Вікна.

Територія, на яку надали дозвіл для розроблення проєкту детального планування території, має орієнтовну площу 1,8 га і перебуває у приватній власності. Це фактично більша частина колись найбільшого промислового ринку Калуша перед магазином "Епіцентр".

З заявою про надання дозволу до міської ради звернулася компанія — власник земельної ділянки — дочірнє підприємство "Ельта-К" приватного підприємства "Ельта". Власник земельної ділянки має намір змінити її цільове призначення для будівництва тут багатоквартирних житлових будинків з об’єктами торгово-розважальної інфраструктури.

ПП "Ельта" зареєстроване у Калуші і, за даними youcontrol.com.ua, має трьох власників: 50% належать Барні Сергію Ігоровичу, по 25% — Войціцькому Юрію Васильовичу і Северину Миколі Миколайовичу. 

На пленарному засіданні сесії Калуської міської ради, яка запланована на наступний тиждень міська рада має намір скасувати рішення про надання дозволу на розроблення ПДП на вул. Хіміків-Ринковій і затвердити нове, вже на більшу площу — орієнтовно 2,2 га.

Як пояснила на засіданні депутатської комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології заступниця начальника управління архітектури Людмила Семеняк, за дозволом на розроблення ПДП також звернувся власник сусідньої земельної ділянки, тож дозвіл мають намір надати на усію площу. За проєктом рішення дозвіл на виготовлення ПДП нададуть не лише для будівництва і обслуговування багатоквартирних житлових будинків з об’єктами торгово-розважальної інфраструктури, а й для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

Замовником розроблення містобудівної документації буде управління архітектури та містобудування Калуської міської ради, а фінансуватимуть роботи ДП "Ельта-К" та Шрамко Андрій Іванович.  

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!