«Під час війни хочеться чогось драйвового й римованого»: Ірма Вітовська – про улюблені збірки поезій


Щороку 21 березня відзначають Всесвітній день поезії. З нагоди свята акторка серіалу «Молода», франківка Ірма Вітовська розповіла про улюблену поезію.

– Маю чесно зізнатися, що за останній рік я читала переважно професійні книжки, потрібні для навчання. Немає часу та сил, – відверто каже Ірма Вітовська. – Але під час війни іноді хочеться чогось драйвового й римованого. Тому інколи читаю вірші. Ділюся з вами улюбленими збірками!

«Війна 2022. Щоденники, есеї, поезії», сучасні українські автори

Про що книга?

В антологію зібрали есеї, вірші та фрагменти щоденників українських письменників: Ліни Костенко, Софії Андрухович, Юрія Андруховича, Сергія Жадана, Любко Дереша, Павла Казаріна та інших. Після 24 лютого 2022 року в нашій країні утворилася нова воєнна реальність. Це й породило феномен нової літератури. У збірці не лише аналізують певні події, а й описують боротьбу українців за свою землю та незалежність. 

«Після Криму», Світлана Поваляєва

Про що книга?

Це перша поетична книжка авторки, в доробку якої вже є сім прозових і одна дитяча. У пронизливій збірці тісно переплітаються теми кохання, війни, чуттєвості й плинності часу.

Збірки сучасних українських поетів-військових

– Також мені подобаються вірші Максима Кривцова й Артема Полежаки, які зараз воюють. Тому раджу прочитати їхні твори, – додає Ірма Вітовська.

Харківський поет Артем Полежака видав три поетичні збірки – «Стіхи о жизні», «Навісні пісні» та «Люди у пошуках щастя». Після повномасштабного вторгнення росії став на захист вітчизни й зараз служить у Національної гвардії України. Має позивний Химера.

Рівненський письменник Максим Кривцов пише вірші з підліткового віку. Пісня його авторства «Легенда про жовтий скотч» звучить у фільмі «Наші котики». Восени 2014 року пішов добровольцем на фронт. Кривцов і сьогодні продовжує боронити нашу країну від ворога. Його позивний – Далі.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!