Під Ізвариним на Луганщині з'явилась кілька сотень "зелених чоловічків"


Біля селища Ізварине на Луганщині помічено військовослужбовців у формі Збройних сил Росії без знаків розпізнавання.
Про це на брифінгу в четвер повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.
 
За його словами, терористи нарощують угруповання сил та засобів на нашій території, в тому числі у їх складі зафіксовані групи військовослужбовців у формі Збройних сил РФ без знаків розпізнавання, передає Українська правда.
 
"Таку групу помічено в районі селища Ізварине. Угруповання має на озброєнні артилерію та установки "Град", - повідомив Лисенко.
 
У свою чергу організатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук підкреслює, що "зелених чоловічків", силами яких, Путін провів анексію півострова на Донбасі вже кілька сотень. 
 
"Помічені" - це дуже м'яко сказано. Ми нарахували близько 300 "зелених чоловічків", написав він у своєму Facebook. 
 
"Але сьогодні в ході консультацій з представниками українських спецслужб отримали інформацію, що, за їхніми даними, кількість російських військових у Донбасі вже може перевалити за позначку в 400 осіб", - вказує Тимчук. 
 
"Не будемо сперечатися, справа не в цифрі, а у факті: вторгнення йде повним ходом", - підкреслив він. 
 
За словами Тимчука, у цих російських засланців немає документів. Вони сповіщені своїм командуванням, що у разі їх полону та ідентифікації всі вони будуть терміновим чином звільнені з лав ЗС РФ заднім числом (з датою звільнення в червні або травні). 
 
"Це - професіонали, і невдачі сил АТО останніх днів саме на їх совісті. Вони роблять всю найскладнішу і найкривавішу роботу. Місцеві бойовики служать їм "помічниками", але ніяк інакше", говорить він. 
 
"У той же час, ми прогнозуємо: змусити Росію повернути своїх військових з України можуть тільки успіхи сил АТО. І навпаки, пробуксовування АТО провокуватиме Путіна на подальші перекидання своїх підрозділів в Донбас", - вважає Тимчук.