Під кінець року з калуського бюджету на підтримку релігійних громад виділили ще 60 тис. гривень


30 листопада Калуська міська рада внесла зміни до програми "Духовне життя Калуської міської територіальної громади на 2023-2025 роки". За цією програмою виділяють допомоги релігійним громадам.

На початок року фінансування програми на 2023 рік становило 400 тис. гривень і його кілька разів збільшували. До останньої сесії бюджет програми на поточний рік становив 870 тис. гривень: 570 тис. гривень з міського бюджету і 300 тис. гривень — з обласного, інформують "Вікна".

Фінансування з обласного бюджету виділили релігійній громаді Святого Архистратига Михаїла Української греко-католицької церкви міста Калуша на відновлення приміщення на території церкви — постраждалої внаслідок пожежі їдальні. Пожежа трапилася наприкінці травня та завдала значних збитків.

За останнім рішенням, фінансування програми у 2023 році з міського бюджету збільшили ще на 60 тис. гривень — до 630 тис. гривень. Кошти передбачили для громади Святого Архистратига Михаїла у зв’язку зі 110-річчям храму — цю дату відзначили на початку листопада. 

Нагадаємо, що минулого року для релігійних громад з бюджету виділили близько 300 тис. гривень.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!