Під Майорськом сили АТО відбили атаку майже 100 бойовиків


4 грудня о 9-й ранку до 100 бойовиків атакували позиції українських військових у районі Майорська, сили АТО дали їм відсіч.

Підрозділи Збройних Сил України дали відсіч противнику зі стрілецької зброї та крупнокаліберних кулеметів, не заборонених Мінськими домовленостями.
Зазнавши втрат, ворог відкотився. Однак слідом сепаратисти відкрили прицільний вогонь по наших опорних пунктах із 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В результаті бою українські військовослужбовці знищили 2 одиниці техніки, 1 мінометну обслугу та до 20 бойовиків. Ще близько 30 було поранено.
В районі населеного пункту Зайцеве бойовики, розташувавши БМП за будівлею школи та зібравши у будівлі мирних жителів, вели прицільний вогонь по наших позиціях, тим самим грубо порушуючи не тільки Мінські домовленості, а всі можливі норми гуманітарного права та правила ведення війни.
Щоб уникнути загибелі мирного населення, підрозділи Української армії вогонь у відповідь не відкривали. Протягом дня противник продовжував атакувати наші позиції, але згодом, отримавши відсіч і зазнавши втрат, відступив.