Пішов із життя керівник оркестру “Harmonia Nobile” Олег Ґерета


Відійшов у вічність Олег Петрович Ґерета. Художній керівник академічного камерного оркестру “Harmonia Nobile” Івано-Франківської обласної філармонії, заслужений артист України.

О. П. Ґерета закінчив Львівську державну консерваторію імені Миколи Лисенка у 1968 році. 22 роки працював у Івано-Франківському музичному училищі імені Д. Січинського. У жовтні 1995 року Олег Петрович був призначений на посаду керівника камерного оркестру обласної філармонії. За час роботи ініціював велику кількість творчих проектів, серію концертних програм.

О. П. Ґерета зумів організувати представлення камерного оркестру на столичній сцені, де цей колектив було визнано кращим. А ще його заслуга -гастрольні поїздки “Harmonia Nobile” до країн Європи, де прикарпатські віртуози заслужили визнання.

Він був удостоєний обласної мистецької премії імені В. Стефаника (у складі творчої групи оркестру), нагороджений медаллю «За подвижництво в культурі Прикарпаття», медаллю «Міць і гордість міста» і багатьма іншими почесними відзнаками.

Івано-Франківська обласна державна адміністрація разом із тисячами поціновувачів таланту Артиста, глибоко сумує з приводу передчасної смерті Олега Петровича Ґерети і висловлює щирі співчуття його родині та близьким.

Пам’ять про чудову і світлу людину, прекрасного артиста і наставника залишиться у наших серцях.