Письменниця Катерина Бабкіна отримала престижну премію Angelus


Лауреаткою премії Центральної Європи Angelus за твори, перекладені та видані польською мовою, стала українська письменниця, уродженка Івано-Франківська Катерина Бабкіна.

Вона ж стала лауреаткою премії читацьких симпатій, йдеться на сторінці премії Literacka Nagroda Europy Środkowej Angelus у Facebook, пише BBC Україна.

Катерину Бабкіну відзначили за книжку "Мій дід танцював краще за всіх". Вона отримає 150 тисяч злотих (понад 40 тис. доларів). Перекладач книжки, польський письменник і критик, Богдан Задура, отримає 40 тисяч злотих.

Це четверта нагорода для українських письменників. Раніше лауреатами премії ставали Юрій Андрухович ("Дванадцять обручів", 2006), Оксана Забужко ("Музей покинутих секретів", 2013), Сергій Жадан ("Месопотамія", 2015).

Катерина Бабкіна

Крім того, українська письменниця за підсумками читацького онлайн-опитування отримала Приз глядацьких симпатій імені Наталії Горбанєвської. Катерина Бабкіна отримає тримісячну стипендію на резиденцію у Вроцлавському домі літератури.

Катерина Бабкіна — українська письменниця, сценаристка і драматургиня. Народилася в Івано-Франківську, у 2006 році закінчила Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Працювала в журналі «Esqu ire» (Україна). Співпрацювала з виданнями «Фокус», «Бізнес», «Le Monde», «ART UKRAINE», є колумністом видань «The Insider» та «Платформа».

Автор поетичних збірок «Вогні святого Ельма» та «Гірчиця», «Знеболювальне і снодійне», збірки оповідань «Лілу після тебе», роману «Соня», збірки «Щасливі голі люди» та збірки віршів «Заговорено на любов». Твори публікувалися у журналах «Сучасність»,«Четвер», «Форма(р)т», «Київська Русь», «Святий Володимир», «Кур'єр Кривбасу», «ШО», «RADAR». Вірші Катерини перекладені польською, німецькою, англійською, шведською та російською мовами. Авторка кількох книжок для дітей — «Гарбузовий рік», «Шапочка і кит», що вийшли у «Видавництві Старого Лева».

Роман «Соня» увійшов до довгого списку «Книги року BBC».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!