Поблизу головної ялинки Івано-Франківська влаштували театралізовану коляду


"Ясна зоря світу голосить – Месія радість, щастя приносить". Однойменне дійство розгорнулося поблизу головної ялинки Івано-Франківська.

З  десяток народних та аматорських колективів колядували на Вічевому майдані. Іванофранківців колядою  веселив також  фольклорний колектив з села Марківці Тисменицького району. Учасники вертепу презентували релігійні сюжети. Щоправда, з власними творчими доробками.

Дійство задумувалося, як театральне. Відтак, персонажі вертепу одягнені у різнобарвні костюми. Це -  пастухи, ангел, смерть та навіть цар Ірод.

Також власну творчість презентував муніципальний камерний хор "Галицькі Передзвони". Вокалісти виконували традиційні та інтерпретовані колядки. Зокрема, "Бубонці", "Возвеселимся всі разом нині" та "У Вефлиємі".

За виступами колективів спостерігали як перехожі, так і невипадкові глядачі. Іванофранківці кажуть, підтримувати різдвяні обряди  необхідно саме такий спосіб. за участі місцевих талантів.

Зимові свята у розпалі. Різдвяні  дійства та новорічні концерти в Івано-Франківську триватимуть аж до Водохреща, повідомляє ТРК Вежа.