Побиття Кицюка: Правоохоронці стверджують, що перевіряють всі червоні «дев’ятки» на Прикарпатті


Івано-франківські правоохоронці вивчають записи з камер спостереження та перевіряють всі зареєстровані в області червоні «дев’ятки». Адже, за словами побитого активіста «Євромайдану» Максима Кицюка та очевидців злочину саме на червоній «дев’ятці» втекли злочинці.

Про це повідомив начальник управління громадської безпеки Управління МВС України в Івано-Франківській області, полковник міліції Михайло Кушнірик під час засідання президії Івано-Франківської облради.

Зокрема, під час засідання депутати розглянули питання щодо суспільно-політичної ситуації в Україні,- повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо». Згадали й про резонансне побиття активіста «Євромайдану» Максима Кицюка. Голова облради Василь Скрипничук попрохав відзвітувати про результати роботи в даній справі запрошеного на засідання Михайла Кушнірика.

Правоохоронець зауважив, що по даному факту порушено кримінальне провадження та проводиться досудова перевірка.

«З місця події вилучено ряд речових доказів, по яких проводиться ряд експертиз. Також проводяться оперативно-технічні та оперативно-розшукові заходи. Даний злочин на контролі начальника обласного управління МВС Василя Фелика, який щодня заслуховує про проведену роботу в даному напрямку. Думаю, що в найближчий час цей злочин буде розкритий» - відвітував начальник управління громадської безпеки Управління МВС України в Івано-Франківській області Михайло Кушнірик.

Натомість депутати попросили детальніше розповісти про методи роботи правоохоронців. Депутат Юрій Романюк зауважив, що злочинці були на червоній «дев’ятці».

«Думаю, в області не так вже й багато таких авто. Тим більше, це було в нічний час. Є камери відеоспостереження приватних магазинів і так далі. І якщо по вулиці в четвертій ночі їде одна машина, то її з нічим не сплутаєш. Можна встановити куди і звідки вона виїхала. Ви на слід машини хоча б вишли? Я вже не кажу про самих злочинців» - поцікавився депутат.

Кушнірик запевнив, що правоохоронці в даному напрямку також працюють.

«В нас є й записи відеокамери та облік транспортних засобів області, які ми взяли в ДАІ. І зараз їх всіх перевіряємо», - наголосив Михайло Петрович.

Запитували в присутнього міліціонера, чи шукали в вони винних у побитті стільки днів, якщо б жертвою злочинців став головний правоохоронець чи губернатор області.

Наостанок Василь Скрипничук поцікавився, якими силами розшукують злочинців та коли будуть результати розслідування. Та зауважив, що такою роботою прикарпатська міліція ставить себе в таке положення, що буде в очах прикарпатців асоціюватися ледь не з «Беркутом».

У відповідь Кушнірик запевнив, що міліція вживає всіх заходів, щоб якнайшвидше розкрити цей злочин. Та пообіцяв у найближчі дні відзвітувати з позитивними результатами.