Політолог Василь Кедик: Професіоналу необхідне зелене світло та невеликий кредит довіри


На Прикарпатті вже понад два місяця не можуть погодити кандидата на посаду головного очільника міліції.

Як відомо, Міністерство Внутрішніх Справ, незважаючи на проведений конкурс, знову ж таки призначило на посаду Сергія Піддубного. Натомість, проти його призначення виступають громадські активісти. Мовляв, Піддубний не з нашої області та й взагалі, не викликає довіри. І пропонують, на їхню думку, більш вдалі кандидатури. Ситуація зайшла в глухий кут, адже жодна з сторін не бажає іти на компроміс.

Кореспондент «Бліц-Інфо» поцікавився у прикарпатських політологів, політиків та активістів, яке їхнє бачення вирішення цього тривалого конфлікту.

Як зазначає політолог, координатор «Зарваницької громадської ініціативи» Василь Кедик, ситуація щодо призначення очільника Івано-Франківського обласного управління МВС зараз є доволі контраверсійною.

«На мою думку, не настільки важливо чи людина місцева, чи з іншої області, - наголошує політолог. - Важливо, щоб це був професіонал, який зможе належним чином виконувати свої обов’язки. Тому компроміс має бути з обох сторін – громадських активістів та київських міліцейських чинів. Гадаю, професіоналу потрібно дати «зелене світло» та невеликий кредит довіри для роботи. А якщо він його не виправдає – Київ повинен запропонувати іншу кандидатуру. Врешті, з новим керівником міліції має бути зручно працювати міністру внутрішніх справ, однак він повинен бути підзвітний і перед громадою області. Керівник міліції має належним чином налагодити роботу обласного МВС, насамперед повинен працювати над підняттям рівня довіри до міліції, який зараз є доволі низьким, зокрема, й на Прикарпатті".