Політолог Володимир Джигіта: В МВС бояться, що головний міліціонер області буде під контролем громади


На Прикарпатті вже понад два місяця не можуть погодити кандидата на посаду головного очільника міліції.

Як відомо, Міністерство Внутрішніх Справ, незважаючи на проведений конкурс, знову ж таки призначило на посаду Сергія Піддубного. Натомість, проти його призначення виступають громадські активісти. Мовляв, Піддубний не з нашої області та й взагалі, не викликає довіри. І пропонують, на їхню думку, більш вдалі кандидатури. Ситуація зайшла в глухий кут, адже жодна з сторін не бажає іти на компроміс.

Кореспондент "Бліц-Інфо" поцікавився у прикарпатських політологів, політиків та активістів, яке їхнє бачення вирішення цього тривалого конфлікту.

Як вважає політолог Володимир Джигіта, проблема призначення начальника Івано-Франківського обласного УМВС полягає в небажанні сторін йти на поступки.

«В міністерстві бояться, що головний міліціонер області буде під контролем громади, адже для них надважливим є абсолютне підпорядкування по вертикалі, - коментує політолог. - Прикарпатці, в свою чергу, бояться втратити свій вплив на процеси в області, який було здобуто в результаті Революції Гідності. Для знайдення компромісного рішення потрібне бажання, а варіантів можна придумати багато. Наприклад, ми могли б прийняти начальника управління від міністерства, а керівника внутрішньої безпеки призначити від громади, тим самим отримавши контрольні функції».