На Прикарпатті ліквідували підпільний цех з виготовлення побутової хімії


Фігуранти підробляли у підпільному цеху продукцію світових брендів.

Наприкінці минулого року кіберполіцейські Івано-Франківщини отримали інформацію щодо масового незаконного виробництва на території області товарів побутової хімії під брендом світових виробників.

Поліцейські встановили 38-річного директора підприємства, який орендував ангар на території обласного центру з метою виготовлення контрафактної продукції та організував виготовлення поліграфії з айдентикою світових лідерів у виробництві побутової хімії.

До протиправної діяльності чоловік залучив кількох знайомих, серед яких розподілив обов’язки з виготовлення продукції, її реалізації та обліку отриманого прибутку. Кіберполіцейські встановили телеграм-канал та акаунти у соціальних мережах і на популярному інтернет-майданчику, за допомогою яких фігуранти рекламували та збували за привабливими цінами контрафакт під виглядом побутової хімії оригінальних виробників.

Свою продукцію зловмисники реалізовували у магазинах на території області, а також направляли замовникам поштою або використовували послуги логістичних компаній.

Слідчі та кіберполіцейські Івано-Франківської, Чернівецької та Львівської областей за силової підтримки Департаменту патрульної поліції провели 21 обшук у приміщенні цеху, в місцях зберігання та реалізації контрафакту, а також в помешканнях та автотранспорті фігурантів.

Було вилучено устаткування, документацію, банківські картки, телефони, комп’ютерну техніку, а також майже сім тисяч місткостей з контрафактною продукцією та сировиною загальною вартістю близько півтора мільйона гривень.

Слідчі Івано-Франківського РУП розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснює окружна прокуратура м. Івано-Франківська.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення усіх спільників фігурантів та каналів постачання сировини. За результатами буде прийнято рішення щодо оголошення підозри винним особам.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!