Поліцейські розшукали юного франківця завдяки смарт-годиннику


Ювенальні поліцейські Прикарпаття оперативно розшукали зниклу дитину із особливими освітніми потребами завдяки смарт-годиннику

На спецлінію «102» до Івано-Франківського РУП звернулась директор навчально-реабілітаційного центру та повідомила, що пів години тому їхній 15-річний вихованець залишив реабілітаційний центр для дітей з особливими освітніми потребами та пішов у невідомому напрямку. Також жінка повідомила, що неповнолітній покидає центр не вперше, та що у нього є смарт-годинник з GPS-навігатором по якому можна відстежити його місце знаходження.

Правоохоронці спільно із працівниками навчально-реабілітаційного центру одразу ж кинулись на пошуки зниклого. Їм знадобилось менше години аби розшукати юнака та передати батькам. З хлопцем за час його прогулянки нічого не трапилось, з ним все добре. Таким чином електронний пристрій врятував дитину, повернув спокій батькам та допоміг поліцейським.

"Ми рекомендуємо батькам придбати для дитини розумний годинник з GPS-навігатором. Особливо він буде корисний батькам діток з особливими освітніми потребами. На відміну від інших, такі діти мають аномальну поведінку та труднощі в соціальній взаємодії і комунікації. Усе це неабияк ускладнює їх розшук. Зважаючи на це, працівники ювенальної превенції звертаються до громадськості та водіїв: якщо ви помітили дитину, вигляд якої може засвідчувати про її особливий статус і яка перебуває сама без супроводу дорослих одразу ж телефонувати на 102",- йдеться у дописі Ювенальна Превенція Прикарпаття.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!