Пологи з піснею: Малюк франківської диригентки народився під мамин голос


Просто в операційному залі міського перинатального центру № 1 породілля заспівала: «Квіточки збирала і пісню співала, тепер вже додому іду...».

«Жінці робили кесарів розтин під місцевою анестезією, тож вона була при свідомості. Якою ж силою володіє українська жінка, щоб під час власної операції співати!» — дивувалися медики центру.

Сама ж Оксана Федорик щиро вдячна лікарям, особливо Лесі Досінчук, за турботу та увагу, пише "Голос".

Цікаво, що народила Оксана саме на чергову річницю свого шлюбу з чоловіком Павлом Тачинським. Найцінніший скарб — синочок-богатир — важив при народженні 4150 грамів та мав зріст 55 см.

Оксана Федорик — відома на Прикарпатті як диригент, піаністка і композитор. Кожної неділі під час вранішньої літургії в одному з храмів звучить спів камерного хору Cantabile, яким керує мисткиня. Назва хору в перекладі означає «співучі». Пані Оксана гуртує біля себе творчих людей, і «Краплі душі» — її збірка, як композиторки — вже розлетілася світом.

До декретної відпустки вона також була регентом хору «Благовіст» Івано-Франківської духовної семінарії, художнім керівником аматорських колективів «Гроно калини» та «Яструбецькі мрії». Викладала у Тисменичанській музичній школі. 

Нині ж свій спів Оксана дарує первістку Устиму-Івану. Дитина від зачаття викохана в музиці. А спонтанним співом під час пологів мама виплеснула всю свою любов і радість від з’яви синочка. «Це була подяка Богу за вимолену дитину і невимовне щастя, яке простими словами не передати, — розказує породілля. — Разом із чоловіком, який для мене є міцною опорою і підтримкою, ми довго чекали на первістка. До речі, мої батьки теж співають, тож онук росте й під колискові люблячої бабусі».

До речі, торік у міському перинатальному центрі народилися 1744 дитини. Серед породіль — і 183 жінки із числа переселенців. А цьогоріч уже з’явилися 348 немовлят. І це обнадіює.

Варто нагадати й про одну з соціальних ініціатив міського голови Руслана Марцінківа. Цьогоріч при народженні малюка в міському перинатальному центрі із місцевого бюджету батьки отримуватимуть 20 тисяч гривень. Якщо ж батько служить у ЗСУ, то допомога зросте до 50 тисяч гривень.

Івано-Франківська область.

На знімку: щасливе подружжя Оксани та Павла.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!