Померла королева Великобританії Єлизавета II


8 вересня у віці 96 років померла королева Великої Британії Єлизавета II. Вона очолювала країну найдовше в історії — 70 років.

Про це повідомляє пресслужба британської королівської родини, пише Суспільне.

>

Як зазначається, королева померла у резиденції Балморал, що у Шотландії.

BBC повідомляло, що всі діти Єлизавети II вже або перебувають в замку Балморал в Шотландії, або прямують туди. У королеви четверо дітей, вісім онуків і 12 правнуків.

Раніше цього ж дня лікарі Єлизавети II заявляли, що стурбовані станом її здоров’я. У зв’язку з цим вони рекомендували королеві залишатись під медичним наглядом.

"Після подальшого обстеження сьогодні вранці лікарі королеви стурбовані станом здоров'я Її Величності та рекомендували їй залишатися під медичним наглядом", — зазначалося у повідомленні.

Водночас у дописі повідомлялось, що Єлизавета як і раніше "почувається комфортно" та нині перебуває у своїй резиденції Балморал. За даними британських ЗМІ, до неї у резиденцію приїхали син Єлизавети принц Чарльз і онук принц Вільям.

6 вересня Борис Джонсон, який залишав посаду прем’єр-міністра Великої Британії, прибув на аудієнцію до королеви Єлизавети. Після цього із королевою зустрілася наступниця Джонсона на посаді Ліз Трасс, яка того ж дня отримала прем’єрські повноваження.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!