Померла у франківському пологовому жінка таки могла мати коронавірус


Вчора, 1 квітня у міському перинатальному центрі раптово померла вагітна жінка. Спочатку медики запідозрили крововилив, втім розтин показав підозру на двобічну пневмонію.

Про це під час щоденного брифінгу для ЗМІ повідомила очільниця департаменту охорони здоров'я Івано-Франківська Марія Бойко, пише Бліц-Інфо.

«Медична допомога вагітній була надана дуже швидко, буквально до 10 хвилин вона народила шляхом кесарового розтину. Причини такої раптової смерті на фоні повного здоров’я наразі встановлюються. Сьогодні проводився розтин померлої, який показав підозру на двобічну пневмонію. Тому зараз ми маємо підозри, що в цієї жінки могла бути коронавірусна інфекція. Відібрані всі матеріали для аналізу у Центрі громадського здоров’я, аби дослідити істину причину смерті. Поки що назвати чітко причину смерті ми не можемо. Дитина цієї жінки народжена у віці 35-36 тижнів, тобто є недоношеною. Зараз вона перебуває у реанімацій, їй надається вся необхідна допомога, стан дитини середньої важкості» - зазначила Бойко.

Слід зазначити, вчора у міському пологовому виявили вагітну жінку, хвору на коронавірусну інфекцію. Та за словами медиків, вона не була в контакті з померлою.

«Ця вагітна у міському пологовому перебуває понад тиждень. При поступленні їй діагностували ГРВІ, експрес-тест двічі показував негативний результат. Втім, також було відібрано мазки на ПЛР-тест, який вже показав коронавірус. Вона ізольована в окремій палаті, всі контактні особи встановлені. Оскільки у перинатальному - карантин, то це коло дуже обмежено. Як ви знаєте, ми зараз тестуємо всіх медиків та породіль, аби виявити, чи є інші хворі», - підкреслила посадовиця.

Марія Бойко каже, що серед персоналу міського клінічного перинатального центру Covid-19 діагностували в одного доктора. 

"Вона понад тиждень перебуває на лікуванні в обласній клінічній інфекційній лікарні. Як тільки лікар помітила симптоми хвороби, то взяла лікарняний і на роботу не з'являлася. Після того, як її стан почав погіршуватися, була госпіталізована до інфекційної лікарні з підозрою на коронавірус і зараз отримує там лікування", - підкреслила медик. 

Нагадаємо, 30 березня в обласному перинатальному центрі померли дві жінки - 37-річна породілля з Болехова та 60-річна коломиянка, яка лягла на планову операцію з гінекології. У двох випадках аналізи показали коронавірусну інфекцію. Також коронавірус виявили у чотирьох медиків обласного перинатального. 

До теми: У франківському пологовому померла породілля. Підозрюють крововилив

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!